ČSSD chce na Tachovsku rozšířit členskou základnu

Tachovsko - Zvýšit stav členské základny a založit či obnovit místní organizace v obcích a městech na Tachovsku - to jsou cíle, které si pro příští dvouleté volební období stanovil nový předseda okresní organizace ČSSD na Tachovsku. Na okresní konferenci v Benešovicích jím byl zvolen poslanec Parlamentu ČR a předseda krajské sociální demokracie Václav Votava.

Ten se stal předsedou okresní organizace po šesti letech. „Rozhodl jsem se, že v lednu už nebudu kandidovat na předsedu ani do žádných dalších funkcí v krajské organizaci, ale že chci pomoci sociální demokracii v okrese. Je to pro mne nová výzva,“ řekl Votava.
„V komunálních volbách jsme nedopadli nejhůře, nicméně strana potřebuje zvýšit stav členské základny. A také obnovit zaniklé, či založit nové místní organizace v některých obcích a městech Tachovska,“ dodal s tím, že by měl být také obnoven klub sociálně demokratických seniorů. Nový okresní předseda sociální demokracie si pochvaluje volební výsledek v Tachově a v několika dalších obcích, některé výsledky jej ovšem zklamaly. „V některých obcích jsme očekávali více. Mě osobně zklamalo Stříbro. Ani ne výsledkem, tam jsme o zlomek vyhráli, ale spíše tím, že tamní volby byly více referendem o starostovi,“ vyjádřil se nový předseda.

Jedním z cílů Václava Votavy ve funkci je založit nové místní organizace. Například v Boru. „Mrzí mne, že tam nemáme zastoupení, proto bychom tam chtěli organizaci obnovit. Ani tam nebyla pro letošní komunální volby založena kandidátka, což bychom chtěli pro příští volby napravit. Chtěli bychom založit nové organizace také v Plané, v Kladrubech a ve Svojšíně.“

Tachovský deník | 1.12.2010 | rubrika: Tachovsko | strana: 3 | autor: JIŘÍ KOHOUT