Vítězslav Jandák besedoval s lidmi ve stříbrském kině

Tachovský deník | 30.11.2011 | Rubrika: Tachovsko | Strana: 3 | Autor: MARTINA SIHELSKÁ

Stříbro ­ Okresní organizace ČSSD Tachov a poslanec Parlamentu ČR Václav Votava připravili další setkání z cyklu Na slovíčko s.... Tentokráte se mohli zájemci zeptat na vše, co je zajímá herce a politika Vítězslava Jandáka, avšak na některé dotazy dostali odpovědi také od poslance Václava Votavy a senátora Miroslava Nenutila.
Na přetřes tak přišly dotazy ohledně vyplácení sociálních dávek, názory na momentální stav kultury či proč nedošlo k výstavbě nové Národní knihovny v Praze dle návrhu Kaplického. Vítězslav Jandák však přispěl i vyprávěním nejen z politické scény. „Rozhodně tu dnes nechci být jen vážný. I když politika je prakticky i herectví . Proč jsem vlastně i politikem, člověk se dlouho hledá, než se najde,”řekl herec a přidali pár vtipů.
Na dotazy, v jakém stavu je kultura u nás odpověděl. „Nikdy jsme na tom nebyli tak špatně jako teď. Chrlíme padesát filmů ročně a přitom některé profese už u toho nejsou, třeba dramaturgové. Atak kolikrát lze pochybovat o tom správném kumštovnu, jak se říká, tedy o kvalitách a hodnotách filmu,” řekl Jandák.