Vítězslav Jandák navštívil Tachovsko

Tachovský deník | 29.11.2011 | Rubrika: Tachovsko | Strana: 3 | Autor: JIŘÍ KOHOUT

Tachovsko ­ Prohlídky pamětihodností a seznámení se s představiteli obcí, měst a kulturního života bylo cílem pondělní návštěvy poslance a stínového ministra kultury Vítězslava Jandáka (ČSSD) na Tachovsku.
První jeho kroky v doprovodu poslance Václava Votavy směřovaly na tachovskou radnici a poté do jízdárny ve Světcích. „Je to zázrak,” prohlásil Jandák o druhé největší jízdárně ve střední Evropě. Někdejší ministr kultury obdivoval především to, jak postupuje celková rekonstrukce historického objektu. Vyjádřil se rovněž k případné finanční pomoci. „Historické památky patří k tomu nejcennějšímu a nejzajímavějšímu, co může naše země nabídnout. Proto je třeba jejich obnovu podporovat bez ohledu, kdo na ministerstvu kultury sedí. V kultuře by se nemělo politikařit,” uvedl.
Kromě jízdárny ve Světcích navštívil Vítězslav Jandák také zámek v Boru a městské muzeum ve Stříbře. Večer pak vystoupil v pořadu Na slovíčko s..., který se uskutečnil ve stříbrském Kině Slavia.

Foto: Vítězslav Jandák na prohlídce tachovské jízdárny v doprovodu poslance Václava Votavy (uprostřed) a pracovníka infocentra Pavla Voltra.